Marko Pantelic Pantela

Promenio je mnogo klubova, ali je dolaskom u Sartid 2002. godine i golom u finalu Kupa SCG protiv Crvene zvezde počeo da krči put ka dresu reprezentacije.

Iskusni napadač trenutno se nalazi u Olimpijakosu posle godinu dana u Ajaksu, dok je godinama pre toga bio ljubimac simpatizera berlinske Herte za koju je postigao 45 golova u zvaničnim mečevima.

Prvi od svojih fudbalskih snova Marko Pantelić je ostvario 2004. godine, kada je u dresu matične Crvene zvezde osvojio duplu krunu.

U mlađim kategorijama najtrofejnijeg srpskog kluba bio je član čuvene generacije koja nije znala za porez u zvaničnim mečevima, a koju su, pored njega, predvodili Dejan Stanković, Nikola Lazetić i Goran Drulić. Pamtiće se i da je kao kadet otišao u Iraklis, a golovi i dobre igre u Grčkoj odveli su ga u Pari Sen Žermen.

Iako je u svim mlađim reprezentativnim selekcijama bio najbolji strelac, za seniorsku selekciju debitovao je 16. novembra 2003. godine protiv Poljske u Ploku. Reč je o napadaču koji s posebnim emocijama igra u državnom grbom, posebno opasnim u tandemu s Nikolom Žigićem, partnerom iz crveno-belog dresa.

Centarfor izvandredne tehnike bio je standardan u kvalifikacijama i postigao važan gol protiv Rumunije.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s